Fiskfläta i saffransås

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Fiskfläta i saffransås

Lyxigt och avancerat fiskrecept som du tillagar på lite drygt en timma. Fiskfläta i saffransås är en härlig fläta av laxfilé och sjötunga som du serverar med en ljuv sås av saffran, vitt vin, grädde och hummersås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Fiskfläta i saffransås

Ingredienser

4 portioner
400 g  laxfilé
400 g  filé av sjötunga
havssalt eller vanligt salt

Sås

2   hackade schalottenlökar
1 msk  smör eller margarin
1   lagerblad
4   svartpepparkorn
1 krm  timjan
2 1/2 dl  vatten
1 1/2 dl  vitt vin
1 1/2 msk  hummerfond (från flaska)
1/2 g  saffran
3 dl  vispgrädde

Tillbehör

gurka
kryddkrasse
rosésallad
ris

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall sallad med gravlax
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Älgfilé med svartvinbärssås
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt lax med grapefruktsås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsinspirerad fiskgryta
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Churros med saffran
Betyg 3.9 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga