Fiskfläta i saffransås
Lyxigt och avancerat fiskrecept som du tillagar på lite drygt en timma. Fiskfläta i saffransås är en härlig fläta av laxfilé och sjötunga som du serverar med en ljuv sås av saffran, vitt vin, grädde och hummersås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
400 g laxfilé
400 g filé av sjötunga
havssalt eller vanligt salt
Sås
2 hackade schalottenlökar
1 msk smör eller margarin
1 lagerblad
4 svartpepparkorn
1 krm timjan
2 1/2 dl vatten
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 msk hummerfond (från flaska)
1/2 g saffran
3 dl vispgrädde
Tillbehör
gurka
kryddkrasse
rosésallad
ris
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer