Gott och smakrikt recept på stekt torsk med en härlig röra av champinjoner, gräslök, saltgurka och crème fraiche. Fiskfilé med rysk svampröra tillagas på under 45 minuter och serveras med kokt potatis och broccoli.
Ingredienser
4 portioner
500
g
torsk koljafilé eller sej
1
ägg
2
dl
ströbröd
1
tsk
salt
1
krm
peppar
Till stekning
2
msk
margarin (eller smör)
Svampröra
150
g
champinjoner
1
msk
pressad saft av citron
1
saltgurka
2
dl
lätt crème fraiche
2
krm
salt
1
krm
peppar
1/2
hackad gräslök
Till servering
potatis
broccoli
För alla
Gör glutenfri: byt till glutenfritt ströbröd. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och stek i mjölkfritt margarin eller olja. Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche. Gör äggfri: uteslut ägget i paneringen och pensla iställer med en neutral olja.
Kommentarer