Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskfilé med rysk svampröra

Gott och smakrikt recept på stekt torsk med en härlig röra av champinjoner, gräslök, saltgurka och crème fraiche. Fiskfilé med rysk svampröra tillagas på under 45 minuter och serveras med kokt potatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd filéerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med salt och peppar. Låt fisken ligga och torka något på en skärbräda ca 5 min.
  2. Svampröra: Skölj ansa och skiva champinjonerna. Häll över citronsaften. Hacka saltgurkan. Smaksätt crème fraichen med salt och peppar. Vänd ner champinjoner, saltgurka och gräslök. Ställ kallt så länge.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i och får steka på medelstark värme ca 4 min per sida.
  4. Servera den nystekta fisken med svampröran, kokt potatis och broccoli.

För alla

Gör glutenfri: byt till glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägget i paneringen och pensla iställer med en neutral olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torsk koljafilé eller sej
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till stekning
  • 2 msk margarin (eller smör)
Svampröra
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 saltgurka
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 hackad gräslök
Till servering
  • potatis
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan