Fiskfilé med rysk svampröra
Gott och smakrikt recept på stekt torsk med en härlig röra av champinjoner, gräslök, saltgurka och crème fraiche. Fiskfilé med rysk svampröra tillagas på under 45 minuter och serveras med kokt potatis och broccoli.
Ingredienser
4 portioner
500 g torsk koljafilé eller sej
1 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
Till stekning
2 msk margarin (eller smör)
Svampröra
150 g champinjoner
1 msk pressad saft av citron
1 saltgurka
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 hackad gräslök
Till servering
potatis
broccoli
För alla
Gör glutenfri: byt till glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget i paneringen och pensla iställer med en neutral olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer