Fiskfilé med rysk svampröra

9
0
Fiskfilé med rysk svampröra

Gott och smakrikt recept på stekt torsk med en härlig röra av champinjoner, gräslök, saltgurka och crème fraiche. Fiskfilé med rysk svampröra tillagas på under 45 minuter och serveras med kokt potatis och broccoli.

Fiskfilé med rysk svampröra

Ingredienser

4 portioner
500 g torsk koljafilé eller sej
1 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar

Till stekning

2 msk margarin (eller smör)

Svampröra

150 g champinjoner
1 msk pressad saft av citron
1 saltgurka
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 hackad gräslök

Till servering

potatis
broccoli

För alla

Gör glutenfri: byt till glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut ägget i paneringen och pensla iställer med en neutral olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer