Fiskfilé med gurkmejasås

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fiskfilé med gurkmejasås

En god fiskrätt med en härlig gurkmejasås. Stek fisken och laga sedan till såsen som består av schalottenlök, gurkmeja, vitlök, ingefära, kokosmjölk och chilifrukter. Servera fisken och såsen tillsammans med kokt ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Fiskfilé med gurkmejasås

Ingredienser

4 portioner
4   bitar fiskfilé av t ex stor torsk eller hälleflundra (à 150-200 g)
salt och peppar
olja till stekning

Gurkmejasås

3   schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar 1/2 gul lök)
3   vitlöksklyftor
3 cm  färsk ingefära
1 msk  majsolja
2   röda chilifrukter
2 msk  gurkmeja
1   burk kokosmjölk (à 4 dl)

Till servering

kokt broccoli
paprika
ris

Gör så här

Tips

Riset kan kokas i kokosmjölk och kycklingbuljong med vitlök, lagerblad, limeblad eller skal, gurkmeja och salt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Biff med kryddressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Solgul shot
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shot med färsk gurkmeja
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gyllene juice med gurkmeja och cayenne
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gula fiskbiffar
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga