Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskfilé med gurkmejasås

En god fiskrätt med en härlig gurkmejasås. Stek fisken och laga sedan till såsen som består av schalottenlök, gurkmeja, vitlök, ingefära, kokosmjölk och chilifrukter. Servera fisken och såsen tillsammans med kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Fräs detta i oljan utan att det tar färg. Rör hela tiden.
  2. Dela chilifrukten, skrapa bort kärnorna. Finhacka den. Tillsätt chilin och gurkmejan i lökblandningen. Fräs en stund till.
  3. Häll i kokosmjölken. Koka upp, sjud i 10 minuter.
  4. Krydda fiskbitarna. Stek eller grilla dem.
  5. Till servering: Servera med såsen och t ex kokt broccoli med fintärnad paprika samt ris.

Tips

Riset kan kokas i kokosmjölk och kycklingbuljong med vitlök, lagerblad, limeblad eller skal, gurkmeja och salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar fiskfilé av t ex stor torsk eller hälleflundra (à 150-200 g)
  • salt och peppar
  • olja till stekning
Gurkmejasås
  • 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar 1/2 gul lök)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 msk majsolja
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
Till servering
  • kokt broccoli
  • paprika
  • ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB