Fiskfilé med gurkmejasås
En god fiskrätt med en härlig gurkmejasås. Stek fisken och laga sedan till såsen som består av schalottenlök, gurkmeja, vitlök, ingefära, kokosmjölk och chilifrukter. Servera fisken och såsen tillsammans med kokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997
Ingredienser
4 portioner
4 bitar fiskfilé av t ex stor torsk eller hälleflundra (à 150-200 g)
salt och peppar
olja till stekning
Gurkmejasås
3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar 1/2 gul lök)
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1 msk majsolja
2 röda chilifrukter
2 msk gurkmeja
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
Till servering
kokt broccoli
paprika
ris
Gör så här
Tips
Riset kan kokas i kokosmjölk och kycklingbuljong med vitlök, lagerblad, limeblad eller skal, gurkmeja och salt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer