Fiskfilé med dill- och olivolja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskfilé med dill- och olivolja

I det här receptet på fiskfilé med dill- och olivolja panerar du valfri fisk och kryddar med worcestersås och serverar med en egengjord och läcker dillolivolja. En snabblagad och fräsch rätt som är god att äta med kokt potatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olja: Mixa dillen med olja och vatten i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt. Skiva oliverna och blanda i oljan.
  2. Krydda fiskfiléerna med worchestersås.
  3. Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd filéerna i mjölet. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs filéerna i och får steka på medelstark värme ca 3 min per sida.
  4. Servera de nystekta fiskfiléerna med dill- och olivolja att droppa över, kokt potatis och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé t ex gös, torsk eller spätta
  • 1 msk worchestersås
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Dill- och olivolja
  • 1 knippa dill
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 10 urkärnade svarta oliver
Till servering
  • kokt potatis
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan