Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskfilé i ljuvlig sås

Ugnsbakade fiskfiléer av gös, torsk eller kolja med en ljuvlig sås på räkor, crème fraiche och hummerbuljong. Mycket gott till middag. Servera fiskgratängen med grönsaker kokta i vitt vin , ett gott ris eller färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär fisken i 4 portionsbitar (för 4 port) - om filéerna är tunna så vik dem dubbla. Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Skala räkorna. Blanda dem med crème fraiche och hummerbuljong. Klicka räksåsen/-röran på fisken och toppa med riven ost.
  4. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka filéerna är. Servera med vinkokta grönsaker (se Tips), ris eller potatis.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i hummerbuljongen annars är rätten glutenfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut osten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Tips

Vinkokta grönsaker: Frisk och fräsch smak får grönsakerna när de kokas i 3 delar grönsaksbuljong och 1 del vitt vin. Häll av men spar det goda kokspadet till buljong eller sås. Salta lätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé av gös, torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g stora räkor med skal eller skalade (500 g stora räkor med skal motsvarar 150 g skalade)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk konc hummerbuljong
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?