Fiskfilé i ljuvlig sås
Ugnsbakade fiskfiléer av gös, torsk eller kolja med en ljuvlig sås på räkor, crème fraiche och hummerbuljong. Mycket gott till middag. Servera fiskgratängen med grönsaker kokta i vitt vin , ett gott ris eller färskpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996
Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé av gös, torsk eller kolja
1 tsk salt
500 g stora räkor med skal eller skalade (500 g stora räkor med skal motsvarar 150 g skalade)
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk konc hummerbuljong
1 dl riven ost
För alla
Äggfri.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i hummerbuljongen annars är rätten glutenfri.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut osten.
Gör så här
Tips
Vinkokta grönsaker: Frisk och fräsch smak får grönsakerna när de kokas i 3 delar grönsaksbuljong och 1 del vitt vin. Häll av men spar det goda kokspadet till buljong eller sås. Salta lätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Funkar även med skaldjursfond & så hade jag i lite chilisås för färgens skull. Gick hem även hos barnen!
Katarina
2010-10-24Detta är fortfarande en favorit! Så himla gott!!!!!!! Allra helst när man mosar potatisen i den ljuvliga såsen....*mums*
Christina
2009-11-25Mums! Håller med om att det behövs dubbel sats av såsen. Jag la också på lite strimlad purjolök. Serverade med kokt potatis och ärter. Det här blir en snabb, enkel och mycket god vardagsfavorit.
Birgitta
2007-02-03