Fiskfilé i ljuvlig sås

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
6
Fiskfilé i ljuvlig sås

Ugnsbakade fiskfiléer av gös, torsk eller kolja med en ljuvlig sås på räkor, crème fraiche och hummerbuljong. Mycket gott till middag. Servera fiskgratängen med grönsaker kokta i vitt vin , ett gott ris eller färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1996

Fiskfilé i ljuvlig sås

Ingredienser

4 portioner
600 g fiskfilé av gös, torsk eller kolja
1 tsk salt
500 g stora räkor med skal eller skalade (500 g stora räkor med skal motsvarar 150 g skalade)
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk konc hummerbuljong
1 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Funkar även med skaldjursfond & så hade jag i lite chilisås för färgens skull. Gick hem även hos barnen!

Katarina

2010-10-24

Detta är fortfarande en favorit! Så himla gott!!!!!!! Allra helst när man mosar potatisen i den ljuvliga såsen....*mums*

Christina

2009-11-25

Mums! Håller med om att det behövs dubbel sats av såsen. Jag la också på lite strimlad purjolök. Serverade med kokt potatis och ärter. Det här blir en snabb, enkel och mycket god vardagsfavorit.

Birgitta

2007-02-03

Testa liknande recept

Fina fisken
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng
Betyg 3.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med räkor och dill
Betyg 4.1 av 5.
273 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskgratäng med fänkål och ost
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och potatismos
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga