Torskrygg med hummersås och potatisgratäng

Härlig festrätt där torskrygg serveras i en god sås med smak av hummerfond toppad med kräftstjärtar, äpple och dill. Ta sedan genvägen och använd en färdig potatisgratäng som piffas lite extra med citron och gräslök och du är klar att servera en festmåltid.

Ingredienser
4 portioner
Potatisgratäng
800 g färdig potatisgratäng
skal och klyftor av 1 citron
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Fisk och sås
2 msk hummerfond
2 dl vatten
2 dl vitt vin
1 äpple
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 dl vispgrädde
2 krm salt
2 krm cayennepeppar
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
2 förp torskrygg (à 300 g)
Till servering
65 g mâchesallad
Gör så här
00:20:00
00:04:00
00:03:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stStökig maträtt, händer för mycket på tallriken, citrus, äpple, chili, grädde. Och mitt i allt vit fisk och kräftstjärtar.
Jan
Blev mkt gott!
Helen
Hade potatismos med citroncest till istället för gratäng. Mycket gott även som "fiskgratäng".
Sofie
Bytte ut gratäng mot havreris, så kom såsen mer till sin rätt.
Nina
Väldigt gott, alla gillade den. La i lite vinbärsgele
Elisabeth
Gott. Jag hade en skvätt konjak i såsen för fyllighet och lite svart vinbärsgelé för lite sötma. Det var perfekt med pressad potatis till.
Sara
Går det lika bra med lax som torsk?
Kristina
Oerhört gott och enkelt recept att laga. Det har blivit en favorit hemma. Vi skippar potatisgratängen då det känns stabbigt och tar pressad potatis istället
Helena
Toppenfilm, ökade saltet till det dubbla och ett kryddigt mer av cayennepepparn. Kräftstjärtarna kommer vi låta gå i precis innan servering nästa gång.
Jonas
Kanon, men pressad potatis istället för gratäng förhöjer det hela, då får man ut mer av den goda såsen👍
Lars göran