Fiskfärssås med pasta
Denna gången blir det pasta och fiskfärssås, en suverän ersättare för den klassiska köttfärssåsen. Fiskfärsen gör du av fin fiskfilé och såsen får sina smaker från bland annat vitlök, tomatpuré och kycklingbuljong med hackade soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé av torsk, kolja eller plattfisk
Tomatsås
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja eller smör
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
ev 3 hackade soltorkade tomater i olja
1/2 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
pasta
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj olja eller laktosfritt smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör mjölkprotein: välj olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Gott med lite riven parmesanost över.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ljuvligt gotty yumm yumm
Olof
2022-12-23