Fiskfärssås med pasta
Denna gången blir det pasta och fiskfärssås, en suverän ersättare för den klassiska köttfärssåsen. Fiskfärsen gör du av fin fiskfilé och såsen får sina smaker från bland annat vitlök, tomatpuré och kycklingbuljong med hackade soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé av torsk, kolja eller plattfisk
Tomatsås
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja eller smör
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
ev 3 hackade soltorkade tomater i olja
1/2 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ljuvligt gotty yumm yumm
Olof
2022-12-23