Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskfärssås med pasta

Denna gången blir det pasta och fiskfärssås, en suverän ersättare för den klassiska köttfärssåsen. Fiskfärsen gör du av fin fiskfilé och såsen får sina smaker från bland annat vitlök, tomatpuré och kycklingbuljong med hackade soltorkade tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i bitar och finfördela den i en matberedare.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av matfettet. Lägg i tomatpurén. Blanda i resterande ingredienser till tomatsåsen. Koka ett par minuter.
  3. Fräs fiskfärsen i resten av matfettet under omrörning på hög värme i högst 1 minut.
  4. Till servering: Häll över den varma tomatsåsen. Servera med pasta.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj olja eller laktosfritt smör.
Gör mjölkprotein: välj olja eller mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Gott med lite riven parmesanost över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fiskfilé av torsk, kolja eller plattfisk
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl kycklingbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • ev 3 hackade soltorkade tomater i olja
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • pasta
Lägg till i inköpslistan