Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Rejäla och goda färsbiffar på fisk. Till fiskfärsbiffarna använder du torskfilé, sej eller hoki, som du mixar med kryddor, ägg och mjölk. Till fiskbiffarna gör du en smaskig sås med gräddfil, senap, salt och dragon. Servera med potatis och broccoli.

Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 pkt djupfryst torskfilé (à ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk potatismjöl
1 ägg
2 msk mjölk
1 msk smör eller margarin
1 pkt broccoli (à 250 g)

Senapsgräddfil

2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 tsk dragon

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Bästa fiskfärsbiffarna! Har prövat många recept men dessa är de bästa. Kan kombineras i oändlighet. Birgitta

    Birgitta

  • Jättebra grundrecept till fiskbiffar. Jag tog Hjälmargädda (smakar lika gott som gös),, bytte ut mjölken mot grädde och tillsatte ett kryddmått cayennepeppar. Supergott. Planera med panko lät som en bra idé. Det ska jag göra nästa gång.

    Mona

  • Jag valde att sätta till en scharlottenlök, uteslöt mjölken och panerade biffarna i asiatiskt ströbröd före stekningen i SMÖR. Jättegott!!

    Anita

  • jag tog 2 msk mjölk i stället för 2 dl funkar bra

    Malin

  • Uteslöt mjölken eftersom det kändes som om smeten skulle bli för lös och det gick utmärkt.Rullade även bullar av färsen,populärt hos barnen.Vände bullarna och biffarna i ströbröd innan stekning och ytan blev jättefin.

    Cecilia

  • Jag använde Laxöring och Harr. Absolut ingen mjölk. Stekte i smör använde salt, kajennpeppar, vitpeppar, kryddpeppar och lite svartpeppar och lite extra potatismjöl. Det blev mycket gott brände inte fast. Lätta att steka. Det blev 4 biffar enper person. Kan verkligen rekommenderas.

    Anita

  • Jag struntade i mjölken helt och hade i lite mjöl istället. Testade att panera vissa med ströbröd, men de var lika goda utan.

    Ingrid

  • stämmer det verkligen med all mjölk? Biffarna blir lösa och bränner fast hur försiktig man än är...

    Ylva

  • Gott, men biffarna går lätt sönder och bränner fast i stekplåten!

    Therése

  • Det är något lurt med det här receptet med så mycket vätska blir det knappast några biffar, snarare fisksoppa.

    Johan

Testa liknande recept

  • Bräckt kassler med rödbetsris
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön sparris med dragonmajonnäs
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Currysill med dill
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerade rädisor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad