Fiskfärs i mikrougn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskfärs i mikrougn

Fiskfärs i mikrougn serverar du gärna med kokt broccoli och en vit grundsås med räkor, musslor eller hackat, hårdkokt ägg. Tina koljafilé och färsera den sedan. Blanda med salt, kajennpeppar, potatismjöl, vispgrädde och citronskal. Mikra och ät.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina djupfryst fisk på låg effekt 8-10 min. Vänd blocket ett par gånger under tiden. Skölj färska fiskfiléer och låt dem rinna av väl.
  2. Mal eller finfördela fisken i matberedare. Krydda och blanda i citronskal och potatismjöl, (behövs lite extra om det är djupfryst fisk). Späd med vispgrädden och rör smeten smidig.
  3. Lägg smeten i en form (ca 5 dl, för 2 port) och släta till ytan. Täck formen. Tillaga på full effekt i 3 min.
  4. Vänd formen 1/2 varv om inte underlaget är roterande. Tillaga på medeleffekt 3-4 min. Låt den stå för värmeutjämning 5 min.
  5. Stjälp upp fiskfärsen och servera den med t ex kokt broccoli och en vit grundsås med räkor, musslor eller hackat, hårdkokt ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g koljafilé (eller annan fisk)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • kajennpeppar efter smak
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan