Fiskburgare med pepparrotsdressing

8
5
Fiskburgare med pepparrotsdressing

Prova denna fiskburgare istället för den vanliga hamburgaren ikväll. Fina fiskfiléer blandas till en saftig färs med grädde, lök och kajenn till smaksättare för att sedan stekas till biffar. Fiskburgarna serverar du med en frisk pepparrotsdressing.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Fiskburgare med pepparrotsdressing

Ingredienser

4 portioner
500 g fiskfilé t ex torsk, kolja eller plattfisk
1/2 gul lök
2 msk smör
1 ägg
4 msk grädde
1 tsk salt
1/2 krm peppar
1/2 krm kajennpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Pepparrostsdressing

1 dl crème fraiche
4/5 dl majonäs
2 msk finhackad gräslök
2 msk citronjuice
4 msk riven pepparrot
1 hackad ansjovisfilé + spad om man vill
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche till Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche, smör och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället 1 msk potatismjöl (för 4 port) att binda färsen med. Välj hamburgerbröd utan ägg, välj äggfri majonnäs eller ersätt den med cème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anncatrin

2005-04-11

Lätt att göra. Använde lite ströbröd ovanpå och under då jag stekte. FIN yta och även Johan som är Kinkig åt med god aptit. Vi gjorde egen dressing på gräddfil, smörgåsgurka, citronpeppar. paprika, cayennepeppar o salt MUMS

Ann

2005-04-05

Föredrar att steka fiskfile "som vanligt" men medden mycket goda pepparrots/ansjovis- dressingen till! Jättegott!

Mia

2005-01-13

lös konsistens, smakade sådär, kommer inte att göra om dem iallafall