Fiskburgare med pepparrotsdressing

Prova denna fiskburgare istället för den vanliga hamburgaren ikväll. Fina fiskfiléer blandas till en saftig färs med grädde, lök och kajenn till smaksättare för att sedan stekas till biffar. Fiskburgarna serverar du med en frisk pepparrotsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ingredienser
4 portioner
500 g fiskfilé t ex torsk, kolja eller plattfisk
1/2 gul lök
2 msk smör
1 ägg
4 msk grädde
1 tsk salt
1/2 krm peppar
1/2 krm kajennpeppar
1/2 tsk paprikapulver
Pepparrostsdressing
1 dl crème fraiche
4/5 dl majonäs
2 msk finhackad gräslök
2 msk citronjuice
4 msk riven pepparrot
1 hackad ansjovisfilé + spad om man vill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att göra. Använde lite ströbröd ovanpå och under då jag stekte. FIN yta och även Johan som är Kinkig åt med god aptit. Vi gjorde egen dressing på gräddfil, smörgåsgurka, citronpeppar. paprika, cayennepeppar o salt MUMS
Anncatrin
2005-04-11Föredrar att steka fiskfile "som vanligt" men medden mycket goda pepparrots/ansjovis- dressingen till! Jättegott!
Ann
2005-04-05lös konsistens, smakade sådär, kommer inte att göra om dem iallafall
Mia
2005-01-13