Fiskburgare med pepparrotsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskburgare med pepparrotsdressing

Prova denna fiskburgare istället för den vanliga hamburgaren ikväll. Fina fiskfiléer blandas till en saftig färs med grädde, lök och kajenn till smaksättare för att sedan stekas till biffar. Fiskburgarna serverar du med en frisk pepparrotsdressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till pepparrotsdressingen. Låt stå och dra.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1/4 av smöret och låt svalna. Blanda alla ingredienser i matberedaren.
  3. Skär fisken i bitar och finfördela den i matberedare. 
  4. Forma 4 biffar (för 4 port). Stek på medelstark värme i resten av smöret, ett par minuter på varje sida. Servera med olika tillbehör såsom knaperstekt bacon, skivade rödbetor, rucolasallad, rödlök, saltgurka, skivad god ost och hamburgerbröd. Givetvis kan några pommes frites också få förgylla anrättningen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche till Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche, smör och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället 1 msk potatismjöl (för 4 port) att binda färsen med. Välj hamburgerbröd utan ägg, välj äggfri majonnäs eller ersätt den med cème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé t ex torsk, kolja eller plattfisk
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 4 msk grädde
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
Pepparrostsdressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,8 dl majonäs
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk citronjuice
  • 4 msk riven pepparrot
  • 1 hackad ansjovisfilé + spad om man vill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan