Prova denna fiskburgare istället för den vanliga hamburgaren ikväll. Fina fiskfiléer blandas till en saftig färs med grädde, lök och kajenn till smaksättare för att sedan stekas till biffar. Fiskburgarna serverar du med en frisk pepparrotsdressing.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2004
Gör glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Byt crème fraiche till Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche, smör och grädde.
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället 1 msk potatismjöl (för 4 port) att binda färsen med. Välj hamburgerbröd utan ägg, välj äggfri majonnäs eller ersätt den med cème fraiche.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anncatrin
2005-04-11Lätt att göra. Använde lite ströbröd ovanpå och under då jag stekte. FIN yta och även Johan som är Kinkig åt med god aptit. Vi gjorde egen dressing på gräddfil, smörgåsgurka, citronpeppar. paprika, cayennepeppar o salt MUMS
Ann
2005-04-05Föredrar att steka fiskfile "som vanligt" men medden mycket goda pepparrots/ansjovis- dressingen till! Jättegott!
Mia
2005-01-13lös konsistens, smakade sådär, kommer inte att göra om dem iallafall