Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Hamburgare med dressing

Denna hemmagjorda hamburgare med krämig dressing är så mycket godare än färdigköpta hamburgare! Stek hamburgare och lägg i bröd tillsammans med krispiga grönsaker före du häller på den mumsiga såsen av lök, gurka, crème fraiche, ketchup och senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda köttfärsen med salt, peppar och soja. Forma till 10 hamburgare (för 10 port).
  2. Stek i omgångar i matfettet i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  3. Skölj och strimla salladen. Skölj och skiva tomaterna.
  4. Sås: Skala och finhacka löken. Blanda lök, gurka, crème fraiche, ketchup, senap och salt till en sås.
  5. Värm hamburgerbröden i ugnen. Servera hamburgarna med bröd, grönsaker och sås.

För alla

Rätten är fri från ägg. Kontrollera ingrediensförteckningen på hamburgerbrödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 750 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 5 tomater
  • 10 hamburgerbröd
Sås
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 dl bostongurka
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk senap

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer