Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

Variera din burgare och lägg fisk mellan hamburgerbröden istället! Ett nyttigt och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Biffar formas av en smet på torsk eller kolja, och saken är biff! Burgarna byggs med en coleslaw på vit- och grönkål, sallad och tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Skär lök och fisk i bitar.
  2. Lägg lök, fisk, ägg, ströbröd och salt i en matberedare monterad med kniv. Mixa snabbt ihop till en grov smet. Forma 4 burgare (för 4 port).
  3. Coleslaw: Strimla vitkålen tunt. Riv äpplet grovt och blanda med majonnäs, citronskal- och juice och salt. Vänd ner vit- och grönkålen.
  4. Värm oljan i en stekpanna och stek fiskburgarna på medelvärme 2-3 minuter per sida. Skiva tomaten. Bygg burgare mellan bröden med coleslaw, ruccola och tomat.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 500 g torsk- eller koljafilé
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tomat
  • 4 hamburgerbröd
  • 65 g ruccola
Coleslaw
  • 100 g vitkål
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g skuren färsk grönkål
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer