Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
2
Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

Variera din burgare och lägg fisk mellan hamburgerbröden istället! Ett nyttigt och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Biffar formas av en smet på torsk eller kolja, och saken är biff! Burgarna byggs med en coleslaw på vit- och grönkål, sallad och tomat.

Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
500 g  torsk- eller koljafilé
1   ägg
1 dl  ströbröd
1 tsk  salt
2 msk  rapsolja
1   tomat
4   hamburgerbröd
65 g  rucola

Coleslaw

100 g  vitkål
1   äpple
1 dl  majonnäs
1 tsk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  salt
100 g  skuren färsk grönkål

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Ett enkelt och gott respekt som hela familjen gillar. Funkar till vardag och bjudmiddag med lite riven parmesan över burgarna

Karin

2021-08-17

Väldigt bra recept som passar både vuxna och barn! Vi har lagat detta flera gånger, till familj och vänner. Alla gillar det! Receptet på fiskburgarna använder vi även separat när vi lagar ex. fiskbiffar med potatismos eller råkost etc.

Emma

2020-06-29

Testa liknande recept

Krispig fiskburgare med panko
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvsburgare med ajvarcoleslaw
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga