Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

14
1
Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

Variera din burgare och lägg fisk mellan hamburgerbröden istället! Ett nyttigt och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Biffar formas av en smet på torsk eller kolja, och saken är biff! Burgarna byggs med en coleslaw på vit- och grönkål, sallad och tomat.

Skriv ut
Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple

Ingredienser

4 portioner
1/2
gul lök
500 g
torsk- eller koljafilé
1
ägg
1 dl
ströbröd
1 tsk
salt
2 msk
rapsolja
1
tomat
4
hamburgerbröd
65 g
rucola

Coleslaw

100 g
vitkål
1
äpple
1 dl
majonnäs
1 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt
100 g
skuren färsk grönkål

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri majonnäs.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Emma

6/29/2020

Väldigt bra recept som passar både vuxna och barn! Vi har lagat detta flera gånger, till familj och vänner. Alla gillar det! Receptet på fiskburgarna använder vi även separat när vi lagar ex. fiskbiffar med potatismos eller råkost etc.

Testa liknande recept