Fiskburgare med grönkålsslaw och äpple
Variera din burgare och lägg fisk mellan hamburgerbröden istället! Ett nyttigt och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Biffar formas av en smet på torsk eller kolja, och saken är biff! Burgarna byggs med en coleslaw på vit- och grönkål, sallad och tomat.
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
500 g torsk- eller koljafilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
2 msk rapsolja
1 tomat
4 hamburgerbröd
65 g rucola
Coleslaw
100 g vitkål
1 äpple
1 dl majonnäs
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
100 g skuren färsk grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett enkelt och gott respekt som hela familjen gillar. Funkar till vardag och bjudmiddag med lite riven parmesan över burgarna
Karin
2021-08-17Väldigt bra recept som passar både vuxna och barn! Vi har lagat detta flera gånger, till familj och vänner. Alla gillar det! Receptet på fiskburgarna använder vi även separat när vi lagar ex. fiskbiffar med potatismos eller råkost etc.
Emma
2020-06-29