Fiskburgare med aioli
Detta recept bjuder på flera goda och njutbara matöverraskningar: fiskburgaren bygger du av ett saftigt olivbröd och grillade hälleflundrafiléer och fyller med avokado, tomatskivor och slanggurka. Aiolin blir läckert smakrik med sardellfiléer i.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1996
Ingredienser
4 portioner
600 g hälleflundrafilé
salt
peppar
8 skivor bröd (gott, t ex olivbröd)
Sardellaioli
1 liten potatis (à ca 50 g)
3 äggulor
2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
salt och peppar
Tillbehör
4 blad isbergssallad
8 tunna skivor rödlök
4 skivor bifftomat
4 tjocka skivor slanggurka
1 avokado (i skivor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer