Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskburgare med aioli

Detta recept bjuder på flera goda och njutbara matöverraskningar: fiskburgaren bygger du av ett saftigt olivbröd och grillade hälleflundrafiléer och fyller med avokado, tomatskivor och slanggurka. Aiolin blir läckert smakrik med sardellfiléer i.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fiskfilén tvärs över i 4 bitar (för 4 port).
  2. Aioli: Koka potatisen. Mosa den. Låt svalna något. Blanda med äggulorna. Tillsätt olivoljan under kraftig vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Späd ev med lite kallt vatten. Pressa ner vitlöken. Finhacka sardellerna. Blanda ner dem. Smaka av med ev salt och peppar.
  3. Grilla fiskbitarna ca 1 minut per sida, eller stek dem i lite olja i en teflonpanna. Krydda. Grilla/stek bröden.
  4. Lägg ihop bröd och fiskbitar med tillbehören och sardellaiolin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hälleflundrafilé
  • salt och peppar
  • 8 skivor bröd (gott, t ex olivbröd)
Sardellaioli
  • 1 liten potatis (à ca 50 g)
  • 3 äggulor
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 sardellfiléer
  • ev salt och peppar
Tillbehör
  • 4 blad isbergssallad
  • 8 tunna skivor rödlök
  • 4 skivor bifftomat
  • 4 tjocka skivor slanggurka
  • 1 avokado (i skivor)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer