Fiskbullegratäng med curry och nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskbullegratäng med curry och nötter

Fiskbullegratäng är en snabblagad varmrätt som passar utmärkt att laga när man har kvar ris från gårdagens middag. Fiskbullarna gratineras i ugnen med gratängsåsen och ett täcke av lagrad ost och hasselnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Låt fiskbullarna rinna av, men spara lite av buljongen. Lägg fiskbullarna i en lätt smord ugnssäker form.
  3. Koka upp buljongen från fiskbullarna i en kastrull tillsammans med grädde. Smaksätt med curry, honung, salt och peppar. Red av med maizenaredning för ljusa såser och låt koka 1 min. Häll såsen över fiskbullarna.
  4. Strö över riven, lagrad ost blandat med hackade hasselnötter. Gratinera i ca 10 min. Servera med ris och broccoli.

Tips

Har man färdigkokt ris över från en tidigare middag är det gott att lägga de i botten av formen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar fiskbullar (i buljong à 375 g)
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 msk hackade hasselnötter
Till servering
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan