Fiskbullar med chermoula och myntayoghurt

Kryddiga fiskbullar med chermoula och pärlcouscoussallad gör du på fiskfärs eller genom att mixa fiskfiléer. Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning som ger mycket smak. Här gör vi den för enkelhetens skull på mestadels torra kryddor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 portioner
Bullar
20 g persilja
500 g fiskfärs (gärna clarias, eller se tips)
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 msk olja
Couscous
4 portioner pärlcouscous
1 citron (juicen)
5 msk olivolja
250 g körsbärstomater
1 dl svarta oliver (urkärnade)
1 förp babyspenat (à 65 g)
peppar
Myntayoghurt
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med vanlig couscous.
Energi3238 KJ / 723 kCal
Fett39 g
Salt1.6 g
Kolhydrater66 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stJättegott, men gjorde platta fishcakes. Tog i saft fr 1/2 citron i fisksmeten o 2 tsk maizenamjöl.
Annelie
Fiskbullarna var fantastiska & nästa gång kommer jag att göra dem som fish cakes. Salladen gillade jag inte alls & myntayoghurten blev lite mesig. Nästa gång blir det en morotssallad med sesam & en yoghurt med citron & vitlök.
Cecilia