Fisk med räkrisotto
Fisk med räkrisotto är en smakrik, mättande och relativt lättlagad vardagsmiddag. Torskfilén serveras med en risotto av räkor, avorioris, pepparrot och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé (t ex torsk)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Räkrisotto
1 gul lök
4 msk smör
2 dl avorioris (eller arborioris)
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 tsk nypressad citronjuice
500 g räkor (500 g med skal motsvarar 200 g skalade)
3 msk riven pepparrot
1 dl hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Risotton borde fungera som egen rätt utan fisk??? Vår fisk var inte i topp så det sänkte btyget lite.
Kjell
2005-11-04