Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisk med räkrisotto

Fisk med räkrisotto är en smakrik, mättande och relativt lättlagad vardagsmiddag. Torskfilén serveras med en risotto av räkor, avorioris, pepparrot och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull.
  3. Rör i riset, häll på hälften av vattnet och smula i buljongen.
  4. Låt risotton koka på svag värme utan lock i ca 20 minuter. Rör ner citronjuicen och vattnet, lite i taget, under kokningen.
  5. Skala räkorna. Krydda fisken med salt och peppar. Dela den i 4 portionsbitar (för 4 port), vik ihop filéerna om de är tunna.
  6. Stek fisken i smör i en stekpanna någon minuter per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdigt i ugnen i 8-10 minuter beroende på tjocklek.
  7. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det färdigt. Rör ner räkor, smörklickar, pepparrot och dill. Servera räkrisotton med fisken och gärna några lättstekta körsbärstomater. Toppa med extra pepparrot och dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé (t ex torsk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
Räkrisotto
  • 1 gul lök
  • 4 msk smör
  • 2 dl avorioris (eller arborioris)
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk nypressad citronjuice
  • 500 g räkor (500 g med skal motsvarar 200 g skalade)
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer