Fisk med ajvar och räkor

23
5
Fisk med ajvar och räkor

Ett smakrikt och snabblagat recept på fisk med ajvar och räkor. Du gör receptet av bland annat fisk som hoki, lax eller kolja, crème fraiche, ajvar, bladspenat och räkor. Servera den tjusiga fiskgrytan med ris och haricots verts.

Fisk med ajvar och räkor

Ingredienser

4 portioner
600 g hokifilé eller lax- och koljafilé
2 dl lätt crème fraiche
1 dl ajvar relish (paprikaröra)
70 g färsk bladspenat
150 g skalade räkor
salt och peppar

Till servering

ris
haricots verts (bönor)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på aivar relish. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Denna rätt är nyckelhålsmärkt om man använder kolja och hoki, men inte om man använder lax.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Ann-mari

2016-08-14

Mycket god och lättlagad

Ingrid

2010-07-01

Köp inte mild ajvar relish, det smakar inte något alls!

Thomas

2010-02-06

En riktigt god rätt, rekommenderas varmt. Lätt att laga var den också, flera gäster ville ha receptet