Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk med ajvar och räkor

Ett smakrikt och snabblagat recept på fisk med ajvar och räkor. Du gör receptet av bland annat fisk som hoki, lax eller kolja, crème fraiche, ajvar, bladspenat och räkor. Servera den tjusiga fiskgrytan med ris och haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst och torka den torr. Skär den i bitar.
  2. Vispa ihop crème fraiche och ajvar i en låg panna. Koka upp och lägg i fisken. Sjud på svag värme ca 5 minuter under lock. Vänd ner spenaten och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar.
  3. Strö över räkorna. Servera fiskpannan med ris och haricots verts.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på aivar relish. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.

Denna rätt är nyckelhålsmärkt om man använder kolja och hoki, men inte om man använder lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifilé eller lax- och koljafilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl ajvar relish (paprikaröra)
  • 70 g färsk bladspenat
  • 150 g skalade räkor
  • salt och peppar
Till servering
  • ris
  • haricots verts
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer