Fisk i curry

Denna fisk i curry har en helt underbar smak och går snabbt att tillaga. Äppelbitar och mango chutney ger en god sötma som passar utmärkt ihop med sejfilén och curryn. Låt dina ingredienser sjuda ihop och servera sedan med potatis eller ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 äpple
2 morötter (eller babymorötter, 2 morötter motsvarar en påse minimorötter à ca 200 g)
1 msk olja
1 msk curry
1 burk lättkokosmjölk (à 4 dl)
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk mango chutney
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
600 g sejfilé
1 ask färska sockerärtor (à 150 g)
Till servering
ris eller potatis
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 591 kCal
Kommentarer
8 stHelt okej, jag gillar inte kokosmjölk så det kanske är därför det inte föll just mig i smaken. Kanske kan prova med grädde istället.
Therese
Min femåriga dotter sa att det var ”superdupergott”. Och även vi vuxna gillade det!
Kajsa
Den godaste fiskrätt vi ätit på länge Thomas och Carina
Carina
Det låter konstigt, men OJ så gott! Ovanligt sätt att laga fisk på som visade sig vara riktigt bra. Framför allt om man inte är jätteförtjust i fisksmak.
Helena
Mycket god fiskrätt! Maken tyckte det var jättegott, trots att han inte gillar kokosmjölk i vanliga fall. Men jag håller med om att man kan tillföra lite mindre vätska.
Eva
Barnen, 9 & 10 tog om och om igen! Bästa betyget m.a.o! :-) Hade i mer chutney och redde av med lite grädde. Hade bara 1 dl vatten i också, tänkte att jag spär på om det behövs i slutet. Det behövdes inte. Hade i frysta haricot verts på slutet istället för dyra sockerärtor.
Lena
Mycket gott, en färgrik maträtt. Det blir mycket vätska av kokosmjölken och vattnet, ta inte vatten om du vill ha mindre vätska. Jag tog ris till och då passade det ändå bra med så pass mycket vätska.
Ewa
Mycket gott. Jag har æven provat att byta ut fisken till flæskfile`
Ulrik