Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk i citronsås med sockerärter och ris

Fisk i citronsås med sockerärter och ris tillagar du smidigt en vardagskväll. Här bidrar smaksatt crème fraiche till den härliga citrussmaken. Servera med nykokt ris och varför inte en bit bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman crème fraiche och vatten i en låg, vid panna. Koka upp under omrörning.
  2. Lägg i fisktärningarna, koka enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj sockerärterna och koka dem några minuter i lättsaltat vatten.
  4. Till servering: Servera fisken med ris, sockerärter och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Tips

Koka riset med hackad lök och grönsaksbuljong.
Ett alternativ till smaksatt crème fraiche är att krydda upp naturell crème fraiche med just dill och citron efter smak och tycke.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche med lök, dill, citron och havssalt
  • 2 dl vatten
  • 600 g frysta tärningar av fisk
  • 150 g färska sockerärtor
Till servering
  • ris
  • bröd
Lägg till i inköpslistan