Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli
Härligt frasiga fish and chips som serveras med krispiga rotfrukter och en aioli med fräsch citrussmak. Ett riktigt bra alternativ till fredagstacon. Rotfrukterna sköter sig själva i ugnen så att du kan fokusera på fisken och att få till den perfekta frasigheten när du friterar.
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst torskfilé
2 morötter
2 palsternackor
1/2 rotselleri
4 schalottenlökar
salt
svartpeppar ur kvarn
1 msk honung
olivolja
Frityrsmet
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl lättöl
2 krm salt
neutral olja till fritering
Citrusaioli
2 tsk dijonsenap
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
3 - 4 dl neutral rapsolja
rivet skal från 1 citron
2 msk färskpressad citronsaft
2 finhackade vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
Gör så här
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott, speciellt frityren som gick snabbt att röra ihop och gav en fin fisk
Camilla
2022-01-07Märkligt recept på frityrsmet, blev inte alls bra.
Amy
2021-02-16Hej Amy och ni andra som kommenterat frityrsmeten. Våra kockar har nu provlagat receptet igen och vi har korrigerat mängderna i smeten. Hoppas ni gillar det uppdaterade receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-28Toppen gott men det stod inte att man skulle panera i strö bröd eller panko efter man doppat i frityr smeten. Det var min son som sa det till mig. Eller var det meningen att det inte skulle vara det i det här receptet. Det blev i alla fall super frasigt och gott./Tina
Christina
2021-01-24Hej Christina! I detta recept hade vi frityrsmet istället för att panera med ströbröd. Men det låter ju smarrigt med extra krispig panering. Hälsingar Ulrika
Redaktionen
2021-05-28