Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

26
6
Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

Härligt frasiga fish and chips som serveras med krispiga rotfrukter och en aioli med fräsch citrussmak. Ett riktigt bra alternativ till fredagstacon. Rotfrukterna sköter sig själva i ugnen så att du kan fokusera på fisken och att få till den perfekta frasigheten när du friterar.

Skriv ut
Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

Ingredienser

4 portioner
600 g
fryst torskfilé
2
morötter
2
palsternackor
1/2
rotselleri
4
schalottenlökar
-
salt
-
svartpeppar ur kvarn
1 msk
honung
-
olivolja

Frityrsmet

1
ägg
1 1/2 dl
vetemjöl
1 dl
majsstärkelse
1 tsk
bakpulver
1 1/2 dl
lättöl
2 krm
salt
-
neutral olja till fritering

Citrusaioli

2 tsk
dijonsenap
2
äggulor
2 tsk
vitvinsvinäger
3 - 4 dl
neutral rapsolja
rivet skal från 1
citron
2 msk
färskpressad citronsaft
2
finhackade vitlöksklyftor
-
salt och vitpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Receptet har uppdaterats med nya mängder i frityrsmeten Maj 2021.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Amy

2021-02-16

Märkligt recept på frityrsmet, blev inte alls bra.

Redaktionen ICAse

2021-05-28

Hej Amy och ni andra som kommenterat frityrsmeten. Våra kockar har nu provlagat receptet igen och vi har korrigerat mängderna i smeten. Hoppas ni gillar det uppdaterade receptet. Hälsningar Ulrika

Christina

2021-01-24

Toppen gott men det stod inte att man skulle panera i strö bröd eller panko efter man doppat i frityr smeten. Det var min son som sa det till mig. Eller var det meningen att det inte skulle vara det i det här receptet. Det blev i alla fall super frasigt och gott./Tina

Redaktionen ICAse

2021-05-28

Hej Christina! I detta recept hade vi frityrsmet istället för att panera med ströbröd. Men det låter ju smarrigt med extra krispig panering. Hälsingar Ulrika

Sandra

2021-01-16

Alldeles för lös frityrsmet, blev ett tunt lager som föll av på vissa ställen. Aiolin var god med mycket klös, men för lös. Den var mer som en sås.

Testa liknande recept