Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

22
5
Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

Härligt frasiga fish and chips som serveras med krispiga rotfrukter och en aioli med fräsch citrussmak. Ett riktigt bra alternativ till fredagstacon. Rotfrukterna sköter sig själva i ugnen så att du kan fokusera på fisken och att få till den perfekta frasigheten när du friterar.

Skriv ut
Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

Ingredienser

4 portioner
600 g
fryst torskfilé
2
morötter
2
palsternackor
1/2
rotselleri
4
schalottenlökar
-
salt
-
svartpeppar ur kvarn
1 msk
honung
-
olivolja

Frityrsmet

2
ägg
2 dl
vetemjöl
2 dl
majsstärkelse
2 tsk
bakpulver
1
lättöl (à 33 cl)
1/2 tsk
salt
-
neutral olja till fritering

Citrusaioli

2 tsk
dijonsenap
2
äggulor
2 tsk
vitvinsvinäger
3 - 4 dl
neutral rapsolja
rivet skal från 1
citron
2 msk
färskpressad citronsaft
2
finhackade vitlöksklyftor
-
salt och vitpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Över 60 minuter

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Christina

1/24/2021

Toppen gott men det stod inte att man skulle panera i strö bröd eller panko efter man doppat i frityr smeten. Det var min son som sa det till mig. Eller var det meningen att det inte skulle vara det i det här receptet. Det blev i alla fall super frasigt och gott./Tina

Sandra

1/16/2021

Alldeles för lös frityrsmet, blev ett tunt lager som föll av på vissa ställen. Aiolin var god med mycket klös, men för lös. Den var mer som en sås.

Sanna shamsad j

11/29/2020

Skiiiiiiiiit recept frityrsmeten funka inte alls.

Testa liknande recept