Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fish and chips på torskfilé med rotfrukter och citrusaioli

Härligt frasiga fish and chips som serveras med krispiga rotfrukter och en aioli med fräsch citrussmak. Ett riktigt bra alternativ till fredagstacon. Rotfrukterna sköter sig själva i ugnen så att du kan fokusera på fisken och att få till den perfekta frasigheten när du friterar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna.
  3. Dela rotfrukterna i grova bitar.
  4. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform. Ringla över honung och olivolja, salta och peppra. Rosta rotfrukterna och löken i ugnen i 20–25 minuter, rotfrukterna får gärna ha kvar lite spänst vid servering.
  5. Citronaioli: Rör ihop senap, äggulor, vinäger, citronsaft och rivet skal till citronaiolin. Droppa ner oljan lite i taget under ständig vispning. Smaksätt aiolin med finhackad vitlök, salt och peppar.
  6. Frityrsmet: Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke.
  7. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 180˚C.
  8. Dela, salta och peppra de tinade torskfiléerna. Doppa dem i smeten och fritera dem sedan i 3–4 minuter tills de blir gyllenbruna.
  9. Lägg upp på ett fat och servera med citronaioli.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst torskfilé
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1/2 rotselleri
  • 4 schalottenlökar
  • salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 msk honung
  • olivolja
Frityrsmet
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 lättöl (à 33 cl)
  • 1/2 tsk salt
  • neutral olja till fritering
Citrusaioli
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 - 4 dl neutral rapsolja
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • salt och vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer