Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Finsk rotsakslåda

Det här receptet på finsk rotsakslåda är en spännande rätt med fräscha och smakrika ingredienser. Rotsakslådan är ett otroligt gott tillbehör till olika typer av kött och passar även ypperligt på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong. Häll av det mesta av spadet, men spara 1 dl (för 4 port).
  2. Sätt ugnen på 150°C. Smörj en ugnssäker form.
  3. Vispa sönder en del av rotfrukterna med en elvisp, men låt några av bitarna vara kvar. Späd med grädde och mjölk.
  4. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem. Smaksätt med sirap, salt och peppar.
  5. Bre ut moset i formen och strö över ströbröd.
  6. Grädda i 50 minuter i mitten av ugnen. Öka temperaturen till 225°C de sista 5 minuterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kålrötter
  • 200 g morötter
  • 100 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?