Gäddpaté

Betyg 4.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Gäddpaté

Här är ett utsökt recept på en härlig gäddpaté. Patén tar lite tid att tillaga med det är det väl värt för den är makalöst god! Gäddpatén är en klassiker på julbordet och ljuvlig att servera med romsås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999

Gäddpaté

Ingredienser

15 portioner
400 g gäddfilé
2 fiskbuljongtärningar
3 ägg
1 msk potatismjöl
peppar
salt
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl finhackad dill

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Blev toppen god, ska göra paten ännu en gång!

    Yvonne

  • Jag har lagat det här receptet och det blev mycket bra förutom att det blev alldeles för salt. Jag tog 2 fiskbulljongtärningar + 1 tsk salt. Jag gjorde om receptet och uteslöt saltet och då blev det bra.

    Rolf

  • Suveränt gott! Jag tog 4 dl grädde istället och skippade mjölken, gädda är inte så förtvivlat fett, så för smakens skull kan man unna sig det. Servera gärna patén med romsås, gjord på crème fraiche och röd stenbitsrom.

    Claes

Testa liknande recept

  • Fiskpaté med saffranssmak
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bitterballen – Kroketter med högrev
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Varm fisksås med dill
    Betyg 4.2 av 5.125 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Friterade pickles med cajundipp
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad