Filorullar med lammfärs
Underbara filorullar som kommer att uppskattas av hela din familj. Du steker lammfärs med vitlök, zucchini, persilja och rosmarin och blandar röran med krämiga ostar innan du rullar in den i filodeg och häller en fantastisk sås över.
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 persiljekvistar
1 zucchini
2 msk olivolja
1 tsk rosmarin
200 g ricottaost
1 dl färskriven pecorinoost eller annan god fårost efter smak
salt och peppar
12 ark filodeg (à 15 x 15 cm stora)
Sås
1/2 gul lök
1 msk olivolja
500 g passerade tomater
1 tärning örtbuljong (basilika/timjan)
2 dl vatten
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot fetaost som innehåller mindre laktos. Använd en lagrad pecorinoost av samma skäl.
Gör så här
Tips
Om du gör för många, förbered fram till punkt 7. Förvara i kylskåp och häll på tomatsåsen och gratinera samma dag du serverar.
Vegetariskt alternativ: Byt ut köttfärsen med quorn eller använd mer grönsaker.
Vegetariskt alternativ: Byt ut köttfärsen med quorn eller använd mer grönsaker.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kanongod rätt med mycket smak av Italien. Ta gärna mer vitlök och så det går bra att använda vanlig grönsaksbuljong och krydda på rejält med basilika och timjan i stället.
Monica
2008-11-16