Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Filorullar med lammfärs

Underbara filorullar som kommer att uppskattas av hela din familj. Du steker lammfärs med vitlök, zucchini, persilja och rosmarin och blandar röran med krämiga ostar innan du rullar in den i filodeg och häller en fantastisk sås över.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala lök och vitlök. Finhacka lök, vitlök, persilja och zucchini.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna, gärna med "non stick" beläggning. Fräs lök och vitlök. Tillsätt lammfärsen och stek samman utan att löken blir för mörk. Tillsätt persilja, zucchini och rosmarin fortsätt att steka några minuter.
  4. Blanda ostarna med köttet, smaka av med salt och peppar.
  5. Låt fyllningen svalna. Fördela fyllningen på filoarken och rulla ihop till vårrullar. Lägg dem i en ugnssäker form.
  6. Sås: Skala och finhacka löken, fräs den med oljan. Tillsätt passerade tomater och tärning. Häll i vatten och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll såsen över rullarna och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter.
  8. Servera filorullarna med sallad.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot fetaost som innehåller mindre laktos. Använd en lagrad pecorinoost av samma skäl.

Tips

Om du gör för många, förbered fram till punkt 7. Förvara i kylskåp och häll på tomatsåsen och gratinera samma dag du serverar.

Vegetariskt alternativ: Byt ut köttfärsen med quorn eller använd mer grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 persiljekvistar
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 200 g ricottaost
  • 1 dl färskriven pecorinoost eller annan god fårost efter smak
  • salt och peppar
  • 12 ark filodeg (à 15 x 15 cm stora)
Sås
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tärning örtbuljong (basilika/timjan)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?