Filodegsknyten med fetaost och spenat

Frasiga knyten av filodeg med en spenat- och fetaostfyllning med en frisk smak av citron. Tillsätt gärna också kallrökt lax i fyllningen. Filodegsknytena passar perfekt som plock till buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Ska man pensla båda sidorna med olja innan man lägger på fyllningen?
Anna
2025-05-20Hej Anna! Nej du penslar på ena sidan av arket och skär i bitar. När du rullat ihop dem penslar du dem igen med olja. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-05-21Kanongoda som tilltugg till lite bubbel före maten. Serverade lite raita och mango chutneydipp att doppa i. Dessa gör jag igen!
Göran
2025-01-09Jag har gjort dessa piroger för några dagar sedan och förvarat de i kylen. Jag undrar nu om jag ska värma de inför bjudningen och i så fall hur och vilken värme- eller ska jag bara låta de bli rumstempererade?
Pia anne marie
2023-08-25Hej Pia Anne Marie! Vi har inte testat laga dessa i förväg och sedan värma på men vi tror att det går bra att göra så. Värm på 125°C och ev öka temperaturen lite men passa så att de inte blir brända. Hur lång tid är svårt att säga men börja med 5-10 minuter och känn på dem. Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-09-29