Filodegsknyten med fetaost och spenat

Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Filodegsknyten med fetaost och spenat

Frasiga knyten av filodeg med en spenat- och fetaostfyllning med en frisk smak av citron. Tillsätt gärna också kallrökt lax i fyllningen. Filodegsknytena passar perfekt som plock till buffébordet!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Filodegsknyten med fetaost och spenat

Ingredienser

ca 32 st
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskotnöt
1/2 tsk salt
1 ägg
1 dl tjock yoghurt (10%)
1 tsk finrivet citronskal
300 g fetaost
1 förp filodeg (à ca 250 g)
1/2 dl vita sesamfrön
rapsolja

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Hej! Ska man pensla båda sidorna med olja innan man lägger på fyllningen?

    Anna

    Hej Anna! Nej du penslar på ena sidan av arket och skär i bitar. När du rullat ihop dem penslar du dem igen med olja. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kanongoda som tilltugg till lite bubbel före maten. Serverade lite raita och mango chutneydipp att doppa i. Dessa gör jag igen!

    Göran

  • Jag har gjort dessa piroger för några dagar sedan och förvarat de i kylen. Jag undrar nu om jag ska värma de inför bjudningen och i så fall hur och vilken värme- eller ska jag bara låta de bli rumstempererade?

    Pia anne marie

    Hej Pia Anne Marie! Vi har inte testat laga dessa i förväg och sedan värma på men vi tror att det går bra att göra så. Värm på 125°C och ev öka temperaturen lite men passa så att de inte blir brända. Hur lång tid är svårt att säga men börja med 5-10 minuter och känn på dem. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Turkiska fetaostknyten
    Betyg 3.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad