Filmjölkslimpa med banan

Filmjölkslimpa med banan är en rolig och annorlunda variant av bröd som du lätt kan baka själv. Gör sedan härliga ost- eller skinkmackor på den färdigbakade och uppskivade limpan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stBRA TIPS: Sök på "filmjölksbröd" istället, då hittar ni ett recept på mörkt filmjölksbröd som är helt gudomligt !!
Rikard
Har provabkat brödet ca 4 ggr, nu senast hade jag det inne i nästan två timmar men det blev ändå degit. Det går inta att äta öfr det är som en enda stor degklump, har även provat utan banan men det blev inte bättre.
Maria
Det var relativt gott och jag kommer att göra det igen, dock med mindre salt. Brödet blev smuligt på toppen, faller isär när man skär upp det... Någon som vet varför?
Anna
var svårt att inte få den degig. tyckte den var för salt också.
Lisa
Kan man använda mild lättyougurt i detta och andra brödrecept som anger fil? Eller, ger det annan smak eller bakegenskaper?
Kaisa
Hej! Det är helt korrekt, solrosfröna reagerar med bikarbonaten, helt ofarligt, men ser lite annorlunda ut.
Gwen
Hej! Jag provade detta recept i veckan. Brödet blev gott och känns nyttigt men jag har en liten fundering. När jag skar upp det såg jag nåt grönt. Kom fram till att det nog var solrosfröna. Varför blev de gröna? Reagerar dem med någon annan ingrediens och i så fall vilken? Är det bättre att rosta fröna före? Jag använde lättfil. Tack på förhand.
Annika