Filmjölkslimpa med banan

Betyg 3.4 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Filmjölkslimpa med banan

Filmjölkslimpa med banan är en rolig och annorlunda variant av bröd som du lätt kan baka själv. Gör sedan härliga ost- eller skinkmackor på den färdigbakade och uppskivade limpan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Filmjölkslimpa med banan

Ingredienser

1 limpa
5 dl ljust mjöl (lantbrödsmjöl)
1/2 dl krossad råg
1/2 dl vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
2 tsk salt
1/2 msk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 halvmogen banan

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • BRA TIPS: Sök på "filmjölksbröd" istället, då hittar ni ett recept på mörkt filmjölksbröd som är helt gudomligt !!

    Rikard

  • Har provabkat brödet ca 4 ggr, nu senast hade jag det inne i nästan två timmar men det blev ändå degit. Det går inta att äta öfr det är som en enda stor degklump, har även provat utan banan men det blev inte bättre.

    Maria

  • Det var relativt gott och jag kommer att göra det igen, dock med mindre salt. Brödet blev smuligt på toppen, faller isär när man skär upp det... Någon som vet varför?

    Anna

  • var svårt att inte få den degig. tyckte den var för salt också.

    Lisa

  • Kan man använda mild lättyougurt i detta och andra brödrecept som anger fil? Eller, ger det annan smak eller bakegenskaper?

    Kaisa

  • Hej! Det är helt korrekt, solrosfröna reagerar med bikarbonaten, helt ofarligt, men ser lite annorlunda ut.

    Gwen

  • Hej! Jag provade detta recept i veckan. Brödet blev gott och känns nyttigt men jag har en liten fundering. När jag skar upp det såg jag nåt grönt. Kom fram till att det nog var solrosfröna. Varför blev de gröna? Reagerar dem med någon annan ingrediens och i så fall vilken? Är det bättre att rosta fröna före? Jag använde lättfil. Tack på förhand.

    Annika

Testa liknande recept

  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Betanialimpa
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rustikt bröd med tranbär
    Betyg 3.8 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Catrins filmjölkslimpa
    Betyg 3.6 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavring
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad