Filéspett med örtig röra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filéspett med örtig röra

Underbart gott och festligt recept med fläskfilé, champinjoner och körsbärstomater i en god röra av hackade örter, lättcrème fraiche och rödlök. Filéspetten med örtig röra tillagas på under 45 minuter och till spetten serveras bakad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Ansa champinjonerna. Skölj tomaterna.
  2. Trä upp kött, svamp och tomater växelvis på grillspett av trä. Blanda soja och olja med kryddorna och pensla spetten med blandningen.
  3. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 5 min per sida. Skala och hacka rödlöken.
  4. Röra: Blanda löken med lätt crème fraiche och örter. Smaka av med salt.
  5. Servera de nygrillade spetten med bakad potatis till.

För alla

Gluten och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 12 små champinjoner
  • 12 små körsbärstomater
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Röra
  • 1 rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl hackade örter t ex oregano, basilika, persilja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan