Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filéspett à la russe

Goda grillspett av fläskfilé, lök och rödbetor som passar utmärkt till alla sorters middagar. Till filéspett à la russe serveras ris och en hemmagjord sås av saltgurka, kapris, honung och yoghurt som smakar ljuvligt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Skala och skär rödbetorna i tunna skivor. Skala och skär löken i skivor. Trä upp kött, rödbetor och lök på grillspett. Pensla med en blandning av olja, pressad citron, pepparrot och salt.
  3. Grilla spetten i ugnen i ca 10 min.
  4. Hacka saltgurkorna. Blanda gurkhack och kapris med matlagningsgyoghurt. Smaka av med vinäger, honung och salt.  Servera spetten med såsen. Ris passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 4 färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • 4 port ris
Sås
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk kapris
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk honung
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?