Filépanna från Tijuana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Filépanna från Tijuana

Filépanna av Tijuana är en god och exotiskt gryta som du inte får missa. Pannans ingredienser är förutom fläskfilé chilipulver, grön chili och avokado. Till denna härliga filépanna serveras ris eller pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Bryn filéskivorna i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Lägg över filén i en traktörpanna.
  2. Skölj och tärna tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs tomater, lök och chili i resterande olja i stekpannan. Blanda i råsockret och häll fräset över filén. Häll över buljongen och låt puttra ca 10 min under lock.
  3. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Strössla avokadobitarna över pannan. Servera pannan med ris eller pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 grön chili (t ex spansk peppar)
  • 1 msk råsocker
  • 2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 2 avokador
Lägg till i inköpslistan