Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lisas sagogröt

Lisas sagogröt är ett lättlagat, gott och spännande alternativ till din vanliga gröt. Sagogröten tillagas av sagogryn, mjölk och kanel. Sagogröten serveras med sylt och mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt mjölken koka försiktigt med sagogrynen, kanelstången och lite smör till lagom tjocklek, ca 25 minuter. Rör om då och då. Servera med sylt och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l mjölk
  • 1 dl sagogryn (eller risgryn eller mannagryn)
  • 1 hel kanelstång
  • smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?