Lisas sagogröt
Lisas sagogröt är ett lättlagat, gott och spännande alternativ till din vanliga gröt. Sagogröten tillagas av sagogryn, mjölk och kanel. Sagogröten serveras med sylt och mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 l mjölk
1 dl sagogryn (eller risgryn eller mannagryn)
1 hel kanelstång
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För lyckad gröt är det av yttersta vikt att mjölken kokar ordentligt annars blir det bara sås. Koka upp mjölk, häll sedan i gryn och låt puttra. Gröten ska vila 1-2 minuter på eftervärme. Smaksätt sedan med salt och smör.
Jonas
2023-09-18Köpte på nätet 1 kg vad jag trodde var sagogryn. Stod så iallafall på deklarationen. Men detta såg bara ut som sagogryn till form och färg. När jag sökte dem så löstes de upp HELT. Kan inte hitta någon som säljer sagogryn
Kristina
2023-08-24Var kan man köpa eller beställa SAGOGRYN.....??? Jag är uppfödd med dom och vill köpa.....bor i Järfälla
Héléne
2023-03-07Hej Héléne! Fråga din lokala ICA-handlare om de kan ta in sagogryn/helmigryn eller kontakta vår kundservice, de kan ge bättre svar och hjälp i denna typ av frågor. Kontaktuppgifter hittar du på följande sida: https://www.ica.se/kundservice/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-08