Filégryta med ananas

Himmelsk och underbar filégryta med ananas. Matig och enkel, frisk och saftig med ananas, tomatpuré, vinäger och gurka. Förtjusande och smaskig gryta, smakas av med salt och peppar. Servera med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
11 stFinns olika sojor, jag undrar alltid vilken sort man ska använd, smak eller bara färg.
Irene
Hej Irene! Vi använder nästan alltid japansk soja. Den är en ljus soja med bra sälta och umamismak. Den kinesiska som är gjord på svamp är mörkare och passar bra i tex husmansrätter. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Lättlagat och jättegod maträtt. Jag tog gurkan bredvid så alla fick ta om de ville ha eller inte. Ska lagas många gånger.
Monica
Läste på andra skrev om vinägern , tog en matsked äppelcider vinäger. Men tyckte blev gott , bjöd kompisar på middag . Tyckte med blev gott. Fräscht med gurka annanas
Kajsa
Använde mindre vinäger och soja. Tillsatte lite rörsocker, grädde, champinjoner och teriyakisås, serverade med blomkål. Barnen åt upp vilket är ett bra betyg.
Benny
Det är det sämsta maten jag nånsing ätit. Smakar bara soya usch....
Bettina
Ingen smakupplevelse överhuvudtaget, av alla ingredienser blev det ingenting.
Carina
Har lagt i köttet utan att bryna det... går det också.
Kaj
Klart bra bas. Jag hackade och fräste 2 vitlöksklyftor tillsamman med köttet och 1 min innan servering hade jag i ett par halverade körsbärstomater. Resultatet blev kanon!
Madeleine
Fungerar bra med balsamvinäger. Jag hade ingen gurka hemma men det blev gott ändå.
Cecilia
Jag hällde i en dl grädde det gav en god smak också!
Claes