Fikontoast med rökt skinka

Betyg 3.2 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Fikontoast med rökt skinka

Med marinerade fikon och topping av rökt skinka på de stekta bröden får du den perfekta kombinationen av sött och salt i varenda tugga. Låt fikonen ligga i marinaden av bland annat mango chutney, råsocker och balsamvinäger. Snabbt enkelt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000

Fikontoast med rökt skinka

Ingredienser

4 portioner
8 tunna skivor rökt skinka (t ex källarrökt)
6 små färska fikon
4 skivor bröd (t ex ljust lantbröd)
olivolja (till stekning)
salt
nymalen peppar

Marinad

3/4 dl vatten
3/4 dl råsocker
3 msk balsamvinäger
2 msk mango chutney
1 msk strimlad sötmandel

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vilket kanonrecept! Mycket gott! Har bjudit på den både som förätt och enklare kvällsmat - då räcker detta recept till två. Det fungerar även med torkde fikon, fast de måste marineras längre.

    Rebecka

Testa liknande recept

  • Fikonmarmelad
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Portvinsfikon
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekta fikon med körsbär
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fikonchutney med stjärnanis
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandel- & fikonbollar
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad