Björnbärs- och fikonsylt

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
0
Björnbärs- och fikonsylt

Du får en härlig nostalgisk känsla när du smakar din egna hemgjorda sylt. I den här varianten kokar du ihop torkade fikon med fräscha björnbär och portvin. Sylten är väldigt god till nygräddade pannkakor.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Björnbärs- och fikonsylt

Ingredienser

5 dl
70 g  torkade fikon
500 g  björnbär och hallon
1 1/2 dl  strösocker
2 dl  portvin

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portvinsfikon
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörda björnbär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga