Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Björnbärs- och fikonsylt

Du får en härlig nostalgisk känsla när du smakar din egna hemgjorda sylt. I den här varianten kokar du ihop torkade fikon med fräscha björnbär och portvin. Sylten är väldigt god till nygräddade pannkakor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla fikon. Lägg björnbär och hallon, socker, fikonen och portvin i en kastrull. Koka ca 25 minuter.
  2. Häll upp på väl rengjord burk. Byt ev ut lite av bären mot vinbär.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 70 g torkade fikon
  • 500 g björnbär och hallon
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl portvin
Lägg till i inköpslistan