Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fikon- och ädelostpizza

Fikon- och ädelostpizza är en annorlunda vegetarisk pizza för den nyfikne. Gör en pizzadeg med valnötter och bred ut koket av fikon, rödlök och portvin och toppa med fikon och ädelost. Grädda och njut av smakerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Tärna de torkade fikonen. Lägg i en kastrull och koka upp med portvin. Koka samman till det tjocknar. Salta och peppra.
  2. Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Häll på vatten, salt och olja och ca hälften av mjölet. Knåda och tillsätt resten av mjölet och finhackade valnötter. Låt jäsa i 30 min.
  3. Baka ut degen till en stor pizza. Täck med lök och portvinskoket, kvartade färska fikon och smula över osten. Droppa oljan över pizzan. Grädda på het plåt mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min. Njut!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 fikon (torkade)
  • 1 dl portvin
  • 6 fikon (färska)
  • 200 g ädelost
  • 1 msk olivolja
Pizzadeg
  • 20 g jäst
  • 1 1/2 dl vatten (37ºC)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl valnötter (lättrostade)
Lägg till i inköpslistan