Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Figues & fromage (fikonkompott till osten)

Figues och fromage är ett recept på lyxig fikonkompott att servera till din favoritost. Du blandar vaniljstång, rödvin, florsocker och fikon till en kompott. Servera den aptitretande kompotten till grönmögelost som dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär upp vaniljstången på längden och lägg den i en kastrull tillsammans med vin och socker. Koka upp lagen och låt den koka utan lock i 5 minuter innan frukten läggs i.
  2. Dela fikonen i bitar. Lägg ner dem i lagen och sjud den sakta och fin tunder lock i 4-5 minuter.
  3. Låt kompotten svalna. Lyft upp fikonen. Servera till grönmögelost av olika slag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 1/2 dl rödvin eller matlagningsvin
  • 3 1/2 msk florsocker
  • 6 färska fikon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?