Ananastartelette med limefraiche
![Ananastartelette med limefraiche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17693/cf_259/ananastartelette_med_limefraiche.jpg)
Förstklassig dessert att bjuda på efter festmiddagen. Ljuvliga små pajskal av fikon, nötter och honung, fyllda av ananaskompott med kanel och stjärnanis. Toppa dina tarteletter med crème fraiche smaksatt med limeskal och florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
![Ananastartelette med limefraiche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17693/cf_259/ananastartelette_med_limefraiche.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl torkade fikon
1 1/2 dl valnötter
1 dl cashewnötter (naturella)
1 msk honung
1 krm salt
1 vaniljstång
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl socker
1 dl vatten
1/2 kanelstång
1 stjärnanis
1/2 ananas (1/2 ananas motsvarar ca 600 g)
Limefraiche
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
rivet skal av 1 lime
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Gillar du sting så lägg hackad chili i lagen. Låt den annars koka med urkärnad men i hel bit.
Har du lagat receptet?
Kommentarer