Ananastartelette med limefraiche

Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
0
Ananastartelette med limefraiche

Förstklassig dessert att bjuda på efter festmiddagen. Ljuvliga små pajskal av fikon, nötter och honung, fyllda av ananaskompott med kanel och stjärnanis. Toppa dina tarteletter med crème fraiche smaksatt med limeskal och florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Ananastartelette med limefraiche

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl  torkade fikon
1 1/2 dl  valnötter
1 dl  cashewnötter (naturella)
1 msk  honung
1 krm  salt
1   vaniljstång
1   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl  socker
1 dl  vatten
1/2   kanelstång
1   stjärnanis
1/2   ananas (1/2 ananas motsvarar ca 600 g)

Limefraiche

2 dl  crème fraiche
1 msk  florsocker
rivet skal av 1   lime

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Gillar du sting så lägg hackad chili i lagen. Låt den annars koka med urkärnad men i hel bit.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkakspannacotta
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggkokt frukt med lussebullscrunch och färskost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fikon- och ananassallad med nötter och romskum
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fikonmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga