Fetaburgare med senapsdressing och klyftpotatis
Hemmalagade hamburgare är otroligt gott, mättande och lätt att få till. Detta recept är på burgare med nötfärs och fetaost. Till fetaburgarna fixar du enkelt en dressing på gräddfil och dijonsenap. Servera med klyftpotatis och olika grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt och peppar
2 tomater
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
150 g fetaosttärningar i olja med kryddblandning
4 ciabattabröd
Senapsdressing
2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, uteslut osten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten och använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3752 KJ / 895 kCal
Kommentar
Supergott men grymt mättande! Och ändå använde vi mindre köttfärs än vad som stod i receptet. 2dl gräddfil blev för mycket sås som fick slängas. 1 dl hade räckt. Grillade burgarna på grillen utomhus istället för stekpannan. Behövde inte använda något olja till stekningen och det blev så gott!
Karin
2011-04-26