Fetaburgare med senapsdressing och klyftpotatis

122
1
Fetaburgare med senapsdressing och klyftpotatis

Hemmalagade hamburgare är otroligt gott, mättande och lätt att få till. Detta recept är på burgare med nötfärs och fetaost. Till fetaburgarna fixar du enkelt en dressing på gräddfil och dijonsenap. Servera med klyftpotatis och olika grönsaker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2011

Fetaburgare med senapsdressing och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 msk olja
salt och peppar
2 tomater
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
150 g fetaosttärningar i olja med kryddblandning
4 ciabattabröd

Senapsdressing

2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil, uteslut osten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja), uteslut osten och använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: ersätt ägget med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

122

Kommentar

Karin

2011-04-26

Supergott men grymt mättande! Och ändå använde vi mindre köttfärs än vad som stod i receptet. 2dl gräddfil blev för mycket sås som fick slängas. 1 dl hade räckt. Grillade burgarna på grillen utomhus istället för stekpannan. Behövde inte använda något olja till stekningen och det blev så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3752 KJ / 895 kCal
Läs mer om näringsvärden