Feta- och mandelbiffar med guacamole

25
8
Feta- och mandelbiffar med guacamole

Dessa biffar går inte av för hackor! Bönor, sötmandel och fetaost mixas för att skapa saftiga biffar som sedan steks gyllenbruna. Bulgur och en guacamole, med lite sting och smak från mynta, serveras till för att göra middagen komplett!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Feta- och mandelbiffar med guacamole

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
200 g sötmandel
1/2 dl vatten
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp smulad fetaost (à 120 g)
1 msk smör

Guacamole

2 avokador
1 röd chilipeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
1/2 lime
4 port bulgur eller annat gryn
1 röd & grön sallad

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj fetaost och matfett utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Louise

2021-11-23

Väldigt gott men behöver dubbla såsen för att det inte ska bli tort

Stephanie

2021-11-11

Supergoda biffar. Älskar mandeln som gav lite struktur. Dock lite svårt att få det hålla ihop!

Maria

2020-10-31

Skippade grynen, de behövdes inte

Näringsvärde per portion

Energi 3486 KJ / 832 kCal
Fett 53 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden