Feta- och mandelbiffar med guacamole
Dessa biffar går inte av för hackor! Bönor, sötmandel och fetaost mixas för att skapa saftiga biffar som sedan steks gyllenbruna. Bulgur och en guacamole, med lite sting och smak från mynta, serveras till för att göra middagen komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
Biffar
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
200 g sötmandel
1/2 dl vatten
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp smulad fetaost (à 120 g)
1 msk smör
Guacamole
2 avokador
1 röd chilipeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka mynta
1/2 lime
4 port bulgur eller annat gryn
1 röd & grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3486 KJ / 832 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite torra burgare! Men väldig god guacamole 👍
Kurt
2024-04-23Den hackade/mixade mandeln gör att det blir tuggmotstånd vilket uppskattades. God och mättande rätt, gjorde tzatziki till
Birgitta
2023-11-27Torrt , passade inte mig.
Nina
2023-04-03