Festlig falukorv i ugn

Betyg 4.4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Festlig falukorv i ugn

Här kommer en festlig falukorv i ugn, värdig middagsgäster! Att fylla en falukorv med lök, bostongurka och senap är ett enkelt och gott sätt att piffa upp den vanliga vardagskorven. Strö över ströbröd och riven ost, gratinera i ugn och njut av vår mest älskade familjefavorit. Vill du ha en lite lyxig falukorv i ugn, spritsa moset!

Festlig falukorv i ugn

Ingredienser

4 portioner
400 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 gul lök
1/2 dl inlagd hackad gurka (t ex bostongurka)
2 msk senap
1 msk ströbröd
1 dl riven ost

Till servering

potatismos
blandsallad

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Klyftar lök och skär morötter och palsternacka i mindre stavar som jag lägger runt falukorven. Mycket smör och ost ovanpå. Ca 40 min i ugnen. Supergott med hemmagjord potatismos

    Lena

  • En gammal klassiker som vi inte gjort på länge och glömt hur gott det faktiskt är! Hackade löken fint och blandade med bostongurkan så kunde vi strö lite ovanpå också.

    Lars

  • Enkelt och Gott

    Lennart

Testa liknande recept

Porchetta
Betyg 4.4 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Omelettsufflé
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Artistkompott med giftas
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad