Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

En smakrik kycklingrätt där kycklingen fylls med en härlig äppelblandning för att sedan grillas. Primörerna kan varieras efter vad säsongen har att erbjuda. Bonus: receptet innehåller fyra förslag på smaksättning till såsen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grillbriketter runt om i en klotgrill med lock men inte i mitten. Lägg en folielåda i mitten av grillen där köttsaften kan droppa ner. Tänd grillen.
  2. Skär bort kanterna från brödet och skär det i tärningar. Skär äpplena i tärningar, skala och hacka vitlöken, skala av citronskalet.
  3. Blanda bröd, äpple, citronskal och vitlök med olivolja, salt och peppar. Lägg fyllningen i kycklingen. Krydda runt om med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen på grillgallret och grilla med locket på i ca 50 min eller tills kycklingens innertemperatur är 80°C vid benet.
  5. Koka rödbetorna i 20-30 minuter och bönorna i 1-6 minuter i saltat vatten. Spola dem kalla och låt rinna av. Skär rödbetorna i halvor.
  6. Vispa ihop senap, vinäger, vatten och olja, smaksätt med salt och peppar. Blanda rödbetor och bönor varför sig med dressingen. Servera kycklingen på ett vackert fat med bönor och rödbetor.

Tips

Använd grundreceptet och tillsätt någon av smaksättningarna nedan (för 4 port):
Få en rökig smak på såsen med några droppar liquid smoke.
Få en sydfransk touche med 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.
Få en italiensk smak med 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron.
Få asienkänsla med 1 msk riven ingefära, 1/2 färsk chili och 1 stjälk citrongräs.
Få karibisk känsla med 1/2 dl kokos, saft och skal av 1 lime och 1/2 tsk riven muskot.
Få indisk touche med 1 tsk av vardera kardemumma, kanel och stjärnanis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1200 g)
  • 1/2 vitt bröd
  • 2 äpplen
  • skal av 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 8 färska rödbetor
  • 200 g bönor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer