Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

2
3
Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

En smakrik kycklingrätt där kycklingen fylls med en härlig äppelblandning för att sedan grillas. Primörerna kan varieras efter vad säsongen har att erbjuda. Bonus: receptet innehåller fyra förslag på smaksättning till såsen!

Skriv ut
Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

Ingredienser

4 portioner
1
kyckling (à ca 1200 g)
1/2
vitt bröd
2
äpplen
skal av 2
citroner
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
8
färska rödbetor
200 g
bönor
2 msk
dijonsenap
1 tsk
balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
1 msk
vatten
1 dl
oliv- eller rapsolja
-
salt och svartpeppar
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Använd grundreceptet och tillsätt någon av smaksättningarna nedan (för 4 port):
Få en rökig smak på såsen med några droppar liquid smoke.
Få en sydfransk touche med 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.
Få en italiensk smak med 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron.
Få asienkänsla med 1 msk riven ingefära, 1/2 färsk chili och 1 stjälk citrongräs.
Få karibisk känsla med 1/2 dl kokos, saft och skal av 1 lime och 1/2 tsk riven muskot.
Få indisk touche med 1 tsk av vardera kardemumma, kanel och stjärnanis.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Alexandra

2/5/2011

Suveränt gott, kycklingen blir väldigt smakrik och saftig och fyllningen är helt enkelt himmelskt god! Citronskal är en underskattad krydda. Tyckte inte att primörerna blev lika fantastiskt lyckade som kycklingen, men det kan ha varit jag som inte fick till det.

Alexandra

2/5/2011

Suveränt gott, kycklingen blir väldigt smakrik och saftig och fyllningen är helt enkelt himmelskt god! Citronskal är en underskattad krydda. Tyckte inte att primörerna blev lika fantastiskt lyckade som kycklingen, men det kan ha varit jag som inte fick till det.

Gunilla

7/16/2009

Saknar tillvägagångssättet!!

Testa liknande recept