Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

2
3
Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

En smakrik kycklingrätt där kycklingen fylls med en härlig äppelblandning för att sedan grillas. Primörerna kan varieras efter vad säsongen har att erbjuda. Bonus: receptet innehåller fyra förslag på smaksättning till såsen!

Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer

Ingredienser

4 portioner
1 kyckling (à ca 1200 g)
1/2 vitt bröd
2 äpplen
skal av 2 citroner
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
8 färska rödbetor
200 g bönor
2 msk dijonsenap
1 tsk balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 dl oliv- eller rapsolja
salt och svartpeppar

Gör så här

Tips

Använd grundreceptet och tillsätt någon av smaksättningarna nedan (för 4 port):
Få en rökig smak på såsen med några droppar liquid smoke.
Få en sydfransk touche med 2 tsk timjan och 2 msk koncentrerad apelsinjuice.
Få en italiensk smak med 2 tsk rosmarin och rivet skal av 1 citron.
Få asienkänsla med 1 msk riven ingefära, 1/2 färsk chili och 1 stjälk citrongräs.
Få karibisk känsla med 1/2 dl kokos, saft och skal av 1 lime och 1/2 tsk riven muskot.
Få indisk touche med 1 tsk av vardera kardemumma, kanel och stjärnanis.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Alexandra

2011-02-05

Suveränt gott, kycklingen blir väldigt smakrik och saftig och fyllningen är helt enkelt himmelskt god! Citronskal är en underskattad krydda. Tyckte inte att primörerna blev lika fantastiskt lyckade som kycklingen, men det kan ha varit jag som inte fick till det.

Alexandra

2011-02-05

Suveränt gott, kycklingen blir väldigt smakrik och saftig och fyllningen är helt enkelt himmelskt god! Citronskal är en underskattad krydda. Tyckte inte att primörerna blev lika fantastiskt lyckade som kycklingen, men det kan ha varit jag som inte fick till det.

Gunilla

2009-07-16

Saknar tillvägagångssättet!!