Äppelspäckad kyckling med senapsmarinerade primörer
En smakrik kycklingrätt där kycklingen fylls med en härlig äppelblandning för att sedan grillas. Primörerna kan varieras efter vad säsongen har att erbjuda. Bonus: receptet innehåller fyra förslag på smaksättning till såsen!
Ingredienser
4 portioner
1 kyckling (à ca 1200 g)
1/2 vitt bröd
2 äpplen
skal av 2 citroner
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt
peppar
8 färska rödbetor
200 g bönor
2 msk dijonsenap
1 tsk balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 dl oliv- eller rapsolja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Suveränt gott, kycklingen blir väldigt smakrik och saftig och fyllningen är helt enkelt himmelskt god! Citronskal är en underskattad krydda. Tyckte inte att primörerna blev lika fantastiskt lyckade som kycklingen, men det kan ha varit jag som inte fick till det.
Alexandra
2011-02-05Suveränt gott, kycklingen blir väldigt smakrik och saftig och fyllningen är helt enkelt himmelskt god! Citronskal är en underskattad krydda. Tyckte inte att primörerna blev lika fantastiskt lyckade som kycklingen, men det kan ha varit jag som inte fick till det.
Alexandra
2011-02-05Saknar tillvägagångssättet!!
Gunilla
2009-07-16