Favasoppa med blåstång

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Favasoppa med blåstång

Vill du bjuda på en ärtsoppa med twist? Denna favasoppa smakar som vår svenska klassiker men kokas på favabönor istället för ärtor. Ett spännande alternativ till fläsk är den klimatsmarta algen blåstång, som också ger sälta till soppan. Marinera tången med senap för att får fram den rätta smaken.

Favasoppa med blåstång

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 l grönsaksbuljong
1 krm kryddpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm kummin
2 krm mejram
1 lagerblad
3 dl torkade favabönor
1 msk sötstark senap
1 msk smör

Till servering

200 g blåstång
3 msk grov senap
vitvinsvinäger

Gör så här

00:45:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad vegopastej
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vegansk havrepastej på danskt vis
    Betyg 4.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
    Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surkål på rödkål
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vegetarisk gulasch med bönor
    Betyg 4.3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad