Fattiga riddare med ädelost och glöggkokta tranbär

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fattiga riddare med ädelost och glöggkokta tranbär

Gör fattiga riddare på vörtbröd under jul! Servera med blåmögelost och glöggkokta tranbär för en uppskattad brunchrätt – perfekt att göra på rester från julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Ett fat med stekt vörtbröd skurna i trekanter toppade med päron, ädelost och tranbär.

Ingredienser

8 bufféportioner
3/4 dl torkade tranbär
2 msk farinsocker
1 dl röd glögg (med eller utan alkohol)

Riddare

1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
4 skivor vörtbröd
1 msk blå vallmofrön
3 msk smör

Topping

1 päron
1 msk olivolja
75 g blåmögelost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi975 KJ / 233 kCal
Fett13 g
Salt0.9 g
Kolhydrater22 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • French toast på lussebulle
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gyllene riddare
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • French toast med ricotta och bär
    Betyg 3.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad