Fattiga hallonriddare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fattiga hallonriddare

Fattiga hallonriddare är en smarrig och uppdaterad variant på klassiska fattiga riddare. Det som skiljer de åt är att du serverar hallonriddare med rårörda hallon. Gott till mellanmål eller som efterrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda hallon med strösocker. Rör försiktigt tills sockret löses upp.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och vetemjöl.
  3. Doppa rostbröd, en i taget, i äggvispet. Stek bröden i smör eller margarin ca 1 minut per sida i en stekpanna.Strö över kanel. Servera med rårörda hallon.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g hallon (tinade och frysta)
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 skivor rostat bröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • kanel
  • rårörda hallon till servering
Lägg till i inköpslistan