Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färsröra

Det här smarriga receptet på färsröra är smakrikt, fylligt och tar inte så lång tid att tillaga. Ät färsröran som den är eller servera tillsammans med till exempel ris, potatis eller som fyllning i baguette. Mycket gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och hacka den gula löken.
  2. Bryn färsen tillsammans med curry i oljan i en gryta. Tillsätt löken och smaksätt med svartpeppar, salt, senap och soja. Låt alltsammans fräsa tills löken mjuknar.
  3. Strö över lite maizena och häll på vattnet. Rör om. Låt röran sjuda under lock 15-20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt ev mer vatten.
  4. Rör ner bönorna när några minuter återstår. Kyl grytan snabbt om den ska sparas och serveras kall.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk soja
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer