Färskpotatissallad med ruccola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskpotatissallad med ruccola

Färskpotatissallad med ruccola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, ruccolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med ruccolan.
  2. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och vänd ner dem. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en skål och häll över potatissalladen.
  3. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Skär tunna skivor parmesanost, t ex med en potatisskalare och tillsätt dem.

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg kokt, kall potatis
  • 20 ruccolablad
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 20 valnötskärnor
  • 50 g färsk parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1663 kJ / 397 kCal