Färskpotatissallad med ruccola

31
23
Färskpotatissallad med ruccola

Färskpotatissallad med ruccola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, ruccolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesanost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Färskpotatissallad med ruccola

Ingredienser

6 portioner
1 kg
kokt, kall potatis
ca 20 g
rucola
4
soltorkade tomater i olja
1 dl
olivolja
2 msk
balsamvinäger
1 tsk
dijonsenap
3 krm
nymald svartpeppar
1 tsk
salt
100 g
valnötskärnor
50 g
färsk parmesanost

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Michelle

2019-06-23

Gott recept. Men när jag köpta hem detta genom "lägg till varor i varukorgen" så skickade ICA hem 7 påsar ruccola med 200 gram vardera. I receptet står det 20 ruccolablad... Hur tänkte ni nu?

Redaktionen ICAse

2019-07-01

Hej Michelle! Här verkar det smugit sig in en bugg. Vi behöver se över detta och återkomma. Hälsningar Michelle

Emelie

2019-06-08

Fantastiskt god potatissallad och väldigt uppskattad. Tog dock både mer ruccola och soltorkade tomater. Kommer göras fler gånger!

Elin

2017-07-06

Väldigt god, men tycker det är oerhört snålt tilltaget med fyra soltorkade tomater till ett kilo potatis?! Och 20 ruccolablad? Två rejäla nävar ruccola och en halv burk tomater tog jag, varför snåla på smakerna..?

Näringsvärde per portion

Energi 1663 KJ / 397 kCal
Fett 24 g
Salt 1.69 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept