Färskpotatissallad med rucola

39
27
Färskpotatissallad med rucola

Färskpotatissallad med ruccola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, ruccolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesanost.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Färskpotatissallad med rucola

Ingredienser

6 portioner
1 kg kokt, kall potatis
ca 20 g rucola
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
100 g valnötskärnor
50 g färsk parmesan

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Carina

2022-04-26

Favorit på sommaren till grillat. Men, tycker inte om dijonsenap så den utesluter jag. Toppenrecept som går att variera i det oändliga. Sparris, rädisor, ärtskott, ärtskidor, lök i olika former. Ibland byter jag även ut parmesanen mot Västerbottenssost. 😋 Smular ibland även ner fetaost och blandar i några pinjenötter. Som sagt, i oändlighet😄

Per

2022-01-19

Ser god ut men senaps kålen förstör hela rätten.

Gerd

2021-07-01

Mycket god.Har gjort den många gånger till grillat.

Näringsvärde per portion

Energi 1663 KJ / 397 kCal
Fett 24 g
Salt 1.69 g
Kolhydrater 35 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden