Färskpotatissallad med rucola
Färskpotatissallad med rucola är en klar favorit under sommarens alla festmåltider. Här är ett underbart och lättlagat recept på potatissallad med potatis, soltorkade tomater, rucolasallad, dijonsenap, valnötter och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
6 portioner
1 kg kokt, kall potatis
ca 1/2 förp rucola (à 65 g)
4 soltorkade tomater i olja
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
50 - 70 g valnötskärnor
50 g färsk parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1663 KJ / 397 kCal
Fett24 g
Salt1.69 g
Kolhydrater35 g
Protein8 g
Kommentarer
En fråga, ska potatisen vara kall eller ljummen? Mvh Therese
Therése
2022-08-06En stående rätt hos oss till grillat! Håller längre om man har ruccollan bredvid. Och kanske rädisor blandat i istället. Tar lite mindre olja och en skvätt vatten. Salladslök eller purjolök gör den lite mildare…
Emelie
2022-07-27Favorit på sommaren till grillat. Men, tycker inte om dijonsenap så den utesluter jag. Toppenrecept som går att variera i det oändliga. Sparris, rädisor, ärtskott, ärtskidor, lök i olika former. Ibland byter jag även ut parmesanen mot Västerbottenssost. 😋 Smular ibland även ner fetaost och blandar i några pinjenötter. Som sagt, i oändlighet😄
Carina
2022-04-26