Färskpotatiscrème med löjrom

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Färskpotatiscrème med löjrom

Färskpotatiscrème med löjrom är fulländad sommarmat. Du kokar färskpotatisen i grädde och stöter den till en crème och garnerar med löjrom. Njutbart för både gom och öga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Färskpotatiscrème med löjrom

Ingredienser

8 portioner
400 g färskpotatis
ca 1 1/2 dl vispgrädde
ca 1 dl vatten
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
1 msk hackad schalottenlök
ca 50 g löjrom
gräslök till garnering
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Gjorde en stor sats och serverade lax och sallad till. Perfekt sommarmat! Riktigt gott.

    Björn

  • Otroligt gott! Jag tog lite mera charlottenlök samt garnerade med kräftstjärtar också. Serverades ljummen - varm.

    Ewa-lena

Testa liknande recept

  • Kanapé med löjrom och citronsmetana
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxpytt med romsås
    Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Löjromsråraka
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad