Färskpotatis med torsk och salsa verde

25
5
Färskpotatis med torsk och salsa verde

En grön och somrig rätt! Salsa verde är en fräsch och örtig sås med sälta från kapris och sardeller och perfekt syra från vinäger. I det här receptet serveras den gröna såsen tillsammans med kokt färskpotatis och ugnsbakad torskrygg.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Färskpotatis med torsk och salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Salsa verde

2 dl hackad persilja
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
4 sardeller
2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
500 g torskrygg
3/4 tsk salt
800 g små färskpotatisar
olivolja

Till servering

1 1/2 dl crème fraiche
finhackad rödlök och gräslök
ev koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Anneli

2021-07-29

Fantastiskt gott! En riktig favorit!

Maritza

2021-05-31

Lättlagat, härliga smaker- en mycket god middag 😋

Maria

2021-05-28

Supergott! Dock tycker jag torsken blir bättre på 47 grader istället för 56.