Färskpotatis med torsk och salsa verde

13
4
Färskpotatis med torsk och salsa verde

En grön och somrig rätt! Salsa verde är en fräsch och örtig sås med sälta från kapris och sardeller och perfekt syra från vinäger. I det här receptet serveras den gröna såsen tillsammans med kokt färskpotatis och ugnsbakad torskrygg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Färskpotatis med torsk och salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Salsa verde

2 dl
hackad persilja
1
kruka koriander
1
vitlöksklyfta
2 msk
kapris
4
sardeller
2 dl
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
500 g
torskrygg
3/4 tsk
salt
800 g
små färskpotatisar
-
olivolja

Till servering

1 1/2 dl
crème fraiche
-
finhackad rödlök och gräslök
-
ev koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maritza

2021-05-31

Lättlagat, härliga smaker- en mycket god middag 😋

Maria

2021-05-28

Supergott! Dock tycker jag torsken blir bättre på 47 grader istället för 56.

Maria

2021-05-28

Sååå gott!! Dessutom lättlagat och snabbt.

Testa liknande recept