Färskpotatis med torsk och salsa verde

Betyg 4.9 av 5.
34 personer har röstat
6
Färskpotatis med torsk och salsa verde

En grön och somrig rätt! Salsa verde är en fräsch och örtig sås med sälta från kapris och sardeller och perfekt syra från vinäger. I det här receptet serveras den gröna såsen tillsammans med kokt färskpotatis och ugnsbakad torskrygg.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Färskpotatis med torsk och salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Salsa verde

2 dl  hackad persilja
1   kruka koriander
1   vitlöksklyfta
2 msk  kapris
4   sardeller
2 dl  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
500 g  torskrygg
3/4 tsk  salt
800 g  små färskpotatisar
olivolja

Till servering

1 1/2 dl  crème fraiche
finhackad rödlök och gräslök
ev koriander

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, godkänt av maken också.

Gull-britt

2023-06-28

Fantastiskt gott! En riktig favorit!

Anneli

2021-07-29

Lättlagat, härliga smaker- en mycket god middag 😋

Maritza

2021-05-31

Testa liknande recept

Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherad torsk med primörer och kapris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga