Färskpotatis med torsk och salsa verde

Betyg 4.8 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
4.8Världens godaste
Färskpotatis med torsk och salsa verde

En grön och somrig rätt! Salsa verde är en fräsch och örtig sås med sälta från kapris och sardeller och perfekt syra från vinäger. I det här receptet serveras den gröna såsen tillsammans med kokt färskpotatis och ugnsbakad torskrygg.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Färskpotatis med torsk och salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Salsa verde

2 dl hackad persilja
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
4 sardeller
2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
500 g torskrygg
3/4 tsk salt
800 g små färskpotatisar
olivolja

Till servering

1 1/2 dl crème fraiche
finhackad rödlök och gräslök
ev koriander

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Gott men lite bökig tilllagning. Lotta

    Anne-charlotte

  • Smakar ju ingenting, väldigt mild smak.

    Nina

  • Mycket gott, godkänt av maken också.

    Gull-britt

  • Fantastiskt gott! En riktig favorit!

    Anneli

  • Lättlagat, härliga smaker- en mycket god middag 😋

    Maritza

  • Supergott! Dock tycker jag torsken blir bättre på 47 grader istället för 56.

    Maria

  • Sååå gott!! Dessutom lättlagat och snabbt.

    Maria

  • Mycket gott och lättlagat!

    Martina

Testa liknande recept

  • Potatissallad med sardeller
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad torskrygg Nicoice
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad