Färskpotatis med torsk och salsa verde
4.8Världens godaste

En grön och somrig rätt! Salsa verde är en fräsch och örtig sås med sälta från kapris och sardeller och perfekt syra från vinäger. I det här receptet serveras den gröna såsen tillsammans med kokt färskpotatis och ugnsbakad torskrygg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ingredienser
4 portioner
Salsa verde
2 dl hackad persilja
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 msk kapris
4 sardeller
2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
500 g torskrygg
3/4 tsk salt
800 g små färskpotatisar
olivolja
Till servering
1 1/2 dl crème fraiche
finhackad rödlök och gräslök
ev koriander
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
8 stGott men lite bökig tilllagning. Lotta
Anne-charlotte
Smakar ju ingenting, väldigt mild smak.
Nina
Mycket gott, godkänt av maken också.
Gull-britt
Fantastiskt gott! En riktig favorit!
Anneli
Lättlagat, härliga smaker- en mycket god middag 😋
Maritza
Supergott! Dock tycker jag torsken blir bättre på 47 grader istället för 56.
Maria
Sååå gott!! Dessutom lättlagat och snabbt.
Maria
Mycket gott och lättlagat!
Martina