Silltallrik
En liten trevlig silltallrik med inlagd sill med lök och smetana, gubbröra med löjrom och snabbinlagd sill med ingefära – den kompletta silltallriken till jul eller midsommar med andra ord!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
4 portioner
Inlagd sill med lök och smetana
12 sillbitar (12 sillbitar motsvarar 1 burk inlagd sill à ca 500 g)
1 dl smetana eller crème fraiche
2 msk finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
1 msk finriven färsk pepparrot
Gubbröra med löjrom
2 ägg
2 ansjovisfiléer
4 msk majonnäs
1/2 burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
1 msk finskuren gräslök
2 skivor danskt rågbröd
dillkvistar till garnering
Snabbinlagd sill med apelsin och ingefära
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
finrivet skal av 1 liten apelsin
1/2 msk finriven ingefära
2 msk finhackad mynta
Gör så här
Inlagd sill med lök och smetana
Gubbröra med löjrom
Snabbinlagd sill med apelsin och ingefära
Har du lagat receptet?
Kommentarer