Silltallrik

3
0
Silltallrik

En liten trevlig silltallrik med inlagd sill med lök och smetana, gubbröra med löjrom och snabbinlagd sill med ingefära – den kompletta silltallriken till jul eller midsommar med andra ord!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Silltallrik

Ingredienser

4 portioner

Inlagd sill med lök och smetana

12 sillbitar (12 sillbitar motsvarar 1 burk inlagd sill à ca 500 g)
1 dl smetana eller crème fraiche
2 msk finhackad rödlök
2 msk finskuren gräslök
1 msk finriven färsk pepparrot

Gubbröra med löjrom

2 ägg
2 ansjovisfiléer
4 msk majonnäs
1/2 burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
1 msk finskuren gräslök
2 skivor danskt rågbröd
dillkvistar till garnering

Snabbinlagd sill med apelsin och ingefära

1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
finrivet skal av 1 liten apelsin
1/2 msk finriven ingefära
2 msk finhackad mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smetana med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Gubbröra med löjrom
Hårdkoka äggen. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar. Skala och finhacka ägg och ansjovis.
Blanda ägg, ansjovis, majonnäs, 1 msk löjrom (för 4 port) och gräslök i en bunke.
Dela bröden på mitten. Fördela röran på brödskivorna. Garnera med dillkvistar och resten av löjrommen. Lägg upp på tallrikarna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Innehåller ägg. Snabbinlagd sill med apelsin och ingefära
Häll av sillagen i en bunke. Blanda lagen med apelsinskal, ingefära och mynta.
Skär sillfiléerna i bitar på snedden.
Blanda ner sillen i lagen. Lägg upp på tallrikarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

 

Gör så här

Inlagd sill med lök och smetana

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept