Teryakilax är en snabbt tillagad rätt med exotiska smaker av lime, chilifrukt och sesamfrön. Laxen serveras på en bädd av spenat och med jasminris som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
1
dl
japansk soja
1
dl
vitt vin
3
msk
socker
2
msk
jordnötsolja
600
g
laxfilé i portionsbitar
150
g
spenat
4
msk
rostade sesamfrön
Till servering
1
lime
1
chilifrukt
4
port jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
6
1 st
Kommentar
Ann-britt
2007-11-03
Detta var både enkelt att tillaga och jättegott. Min man, son och sonens kompis tyckte att detta var en "hit"
Kommentar
Ann-britt
2007-11-03Detta var både enkelt att tillaga och jättegott. Min man, son och sonens kompis tyckte att detta var en "hit"