Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Teriyakilax

Teryakilax är en snabbt tillagad rätt med exotiska smaker av lime, chilifrukt och sesamfrön. Laxen serveras på en bädd av spenat och med jasminris som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda en marinad av soja, vitt vin och socker i en skål.
  2. Värm oljan i en stekpanna. Stek laxen på hög värme ca 8 minuter (den bör fortfarande vara lite rå i mitten annars blir laxen torr).
  3. Skölj spenaten och lägg upp den på portionstallrikar tillsammans med laxen.
  4. Skeda över marinaden och strö på sesamfrön.
  5. Garnera med skivad lime och urkärnad, hackad chilifrukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk socker
  • 2 msk jordnötsolja
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 150 g spenat
  • 4 msk rostade sesamfrön
Till servering
  • 1 lime
  • 1 chilifrukt
  • 4 port jasminris
Lägg till i inköpslistan